Wat gebeurt er met mijn e-mailadres wanneer ik overstap naar glasvezel?

Dit is een veel gestelde vraag tijdens het keuzeproces voor een nieuwe dienstaanbieder. Bijna iedereen heeft tegenwoordig een e-mailadres en voor veel mensen is dit onmisbaar. In de meeste gevallen betekent een overstap naar een nieuwe dienstaanbieder dat je je e-mailadres gewoon kunt behouden. Maar dit is niet altijd het geval. Hieronder nemen we de verschillende mogelijkheden met je door.

Je e-mailadres blijft behouden

Vaak kun je je huidige e-mailadres gewoon blijven gebruiken. Namelijk wanneer je:

  1. • Een provider onafhankelijk e-mailadres hebt. Denk aan e-mailadressen die eindigen op @hotmail.com, @outlook.com, @live.nl, @gmail.com, @yahoo.com of @icloud.com (voorbeeld: voornaam@gmail.com).
  2. • Een e-mailadres gebruikt die gekoppeld is aan je eigen domeinnaam. Je hebt bijvoorbeeld een eigen website (voorbeeld: website www.bedrijfsnaam.nl/ emailadres info@bedrijfsnaam.nl).
  3. • Een e-mailadres hebt dat eindigt op @kpnplanet.nl, @planet.nl, @wxs.nl, @hetnet.nl of @freeler.nl. Je kunt dan kiezen voor een ; e-mail only’ abonnement en je e-mailadres behouden. Vraag je huidige provider naar de mogelijkheden.

De voordelen van een nieuw e-mailadres

Heb je geen provider onafhankelijk e-mailadres en kies je niet voor een e-mail only abonnement? Dan gaat jouw huidige e-mailadres verloren bij de overstap naar een nieuwe dienstaanbieder. Je kunt deze overstap zien als een mooi moment om te kiezen voor een provider onafhankelijk e-mailadres of een e-mailadres gekoppeld aan je eigen domeinnaam. Een nieuw e-mailadres heeft bijvoorbeeld ook als voordeel dat je e-mailadres niet meer bekend is bij bedrijven die je ‘spam’ sturen. Wij nemen deze twee opties even kort met je door.

Een e-mailadres gekoppeld aan je eigen domein

Wanneer je beschikt over een eigen website, biedt je hostingpakket je de optie om een e-mailadres op je eigen domein aan te maken. Je e-mailadres komt er dan als volgt uit te zien: website www.bedrijfsnaam.nl/ e-mailadres voornaam@bedrijfsnaam.nl. Een e-mailadres gekoppeld aan je domeinnaam zorgt voor een professionele uitstraling in je contact met bijvoorbeeld leveranciers of klanten.

Een provider onafhankelijk e-mailadres 

Heb je geen eigen domein, maar wil je toch graag een e-mailadres die niet gekoppeld is aan een dienstaanbieder? Dan kun je overstappen naar een provider onafhankelijk e-mailadres. Een e-mailadres die niet gekoppeld is aan een provider heeft als voordeel dat je je e-mailadres niet meer zult verliezen bij toekomstige wisselingen. Een provider onafhankelijk e-mailadres kun je gratis aanmaken bij onder andere de volgende aanbieders: www.outlook.com, www.gmail.com of www.yahoo.com.

Glasvezel voor De Heen, Kruisland, Lepelstraat, Nieuw-Vossemeer en Stampersgat!

7 mei 2019 - Glasvezel buitenaf gaat glasvezel aanleggen in De Heen, Kruisland, Lepelstraat, Nieuw-Vossemeer en Stampersgat. Dat maakte directeur Michiel Admiraal vandaag bekend in dorpshuis De Stelle in De Heen. Eind februari startte Glasvezel buitenaf een campagne in deze dorpen. Vóór 6 mei moest 35% van de inwoners een glasvezelabonnement afsluiten. In vijf van de zes dorpen is dit gelukt. Alleen in Dinteloord kwamen nog niet voldoende aanmeldingen binnen. Inwoners van dit dorp krijgen daarom extra tijd om zich aan te melden.

Gemeenten blij met de komst van glasvezel in dorpen

Tijdens een feestelijk moment in Dorpshuis de Stelle in De Heen werd de eindstand bekendgemaakt in het bijzijn van de ambassadeurs en lokale verkopers. De Heen eindigde met 43% als hoogste, maar ook in Kruisland, Lepelstraat, Nieuw-Vossemeer en Stampersgat kwam het percentage boven de 35%. Ook de gemeenten zijn blij met de komst van glasvezel. Eerder al gaf wethouder Wilma Baartmans van gemeente Steenbergen aan: “Glasvezel is belangrijk voor de woon- en leef kwaliteit van de kernen in Brabantse Wal en Halderberge.”

Inzet van lokale partijen en ambassadeurs onmisbaar

Inwoners Dinteloord tot 27 mei de tijd om aan te melden

De afgelopen periode is lokaal veel werk verzet om tot dit resultaat te komen. Michiel Admiraal, directeur Glasvezel buitenaf: “We zagen veel enthousiasme in de vijf dorpen. Lokale verkopers en ambassadeurs hebben alles op alles gezet voor de leefbaarheid van hun dorp. Ze hebben inwoners weten te overtuigen van het belang van glasvezel als toekomstvast netwerk. Dit is gelukt, want we hebben voldoende abonnementen afgesloten om glasvezel aan te leggen in vijf van de zes dorpen.” De graafwerkzaamheden zullen naar verwachting in het laatste kwartaal van dit jaar starten. 

In Dinteloord blijft het percentage nog wat achter. Ook kwamen er verzoeken binnen van mensen die het moeilijk vonden een keuze te maken. Daarom krijgen zij drie weken langer de tijd om zich aan te melden. Admiraal: “Het is lastig gebleken om de inwoners van Dinteloord te bereiken. We vertrouwen toch ook hier de 35% te gaan halen, vandaar de verlenging tot 27 mei. Mocht dit niet lukken, dan gaan wij in Dinteloord geen glasvezel aanleggen en is de kans daar voorbij.” Gevolg van de verlenging in Dinteloord is dat ook de inwoners van de andere dorpen zich nog tot 27 mei kunnen aanmelden zonder extra kosten. Aanmelden kan door een abonnement af te sluiten bij één van de vijf dienstaanbieders: Caiway, CBizz, Delta, Fiber of Helden van Nu. 

Ook Dinteloord krijgt glasvezel

Glasvezel in vijf dorpen West-Brabant

27 mei 2019 - Inwoners van Dinteloord kunnen straks ook razendsnel internetten. Na een verlenging van drie weken van de inschrijfperiode, zijn er voldoende aanmeldingen binnengekomen om glasvezel te kunnen aanleggen. Naast De Heen, Kruisland, Lepelstraat, Nieuw-Vossemeer en Stampersgat krijgt Dinteloord nu dus ook glasvezel. Glasvezel buitenaf start in het laatste kwartaal van dit jaar met de aanleg van het netwerk. 

Verlenging leidt tot succes

Op 6 mei, de oorspronkelijke deadline van de campagne, was de deelname in Dinteloord nog niet groot genoeg om glasvezel te kunnen aanleggen. Daarom kregen inwoners van Dinteloord drie weken langer de tijd om zich aan te melden. In deze periode heeft het lokale verkooppunt Vandenhil.com zich samen met een groep ambassadeurs hard ingezet om iedereen in Dinteloord te bereiken en de noodzaak van glasvezel duidelijk te maken. Hierdoor is de achterstand ingelopen. Daarnaast bleef het aantal aanmeldingen in de omliggende dorpen in de tussentijd doorgroeien. Hierdoor is het benodigde deelnamepercentage van 35% behaald. Inwoners van Dinteloord die zich hebben aangemeld, krijgen glasvezel.

Huurwoningen van Woonkwartier blijven achter

Vooral bij de huurwoningen van Woonkwartier bleef de deelname achter. Glasvezel buitenaf gaat met de woningbouwvereniging in gesprek om te kijken hoe deze woningen ook aangesloten kunnen worden op glasvezel. 

Postbus 716

7600 AS Almelo

T: 088 - 75 85 800
E: info@glasvezelbuitenaf.nl